Bioresonantie

Een computergestuurde energetische meting via de huid

Bioresonantie

Een computergestuurde energetische meting via de huid (algemene check-up)

De oorspronkelijke methode voor energetisch doormeten van dr Voll wordt in een veel uitgebreidere versie bij de electro- acupunctuur volgens de methode Mesologie gedaan. Bioresonantie is een nieuw systeem waar de energetische trillingseigenschappen van duizenden stoffen zijn opgeslagen in een computer database. Het testen wordt nu automatisch gedaan door het vasthouden van twee electroden.

Elke behandeling start met een energetische scan van veertig organen en orgaansystemen (de baseline scan), daarna raadpleegt de computer een database met tienduizenden items om te zien wat zal helpen de balans te herstellen. Soms is het nodig om aanvullende testen te doen op verstoringen van het metabolisme, overgevoeligheidsreacties op voedingsmiddelen of andere allergenen, amalgaambelasting van het gebit, belasting door zware metalen, infecties, parasieten, scheefstand van de wervelkolom, beweeglijkheid van de craniale beenderen, belasting door vaccinaties of de ziekte van Lyme. Nadien kunnen u ondersteunende homeopathische middelen of supplementen worden geadviseerd. 

De behandeling is gericht op de causaliteit van de verstoring. Soms gaat dit in samenspraak met- en ondersteuning van- andere disciplines zoals uw huisarts, tandarts, fysiotherapeut of osteopaat.

Bioresonantie voor allergieën en intoleranties

Voorafgaand aan het vaststellen van reacties op voedingsmiddelen (allergieën en intoleranties), milieufactoren/ chemicaliën, pollen, dieren e.a. wordt er eerst een algemene scan gedaan van organen en orgaansystemen (de baseline test). Bioresonantie brengt u middels teruggezonden frequenties eerst in balans voordat de volgende test van start gaat.

Bij de eerste behandeling voor overgevoeligheden krijgt u een uitgebreide (individuele) voedingsmiddelenlijst gemaild. In deze lijst staan producten welke u voor een aantal weken geheel uit het dieet moet halen, en voedingsmiddelen die u eens in de vier dagen kunt nemen. De computer berekent hoe lang u dit dieet moet volgen. Er worden individuele ondersteunende homeopathische middelen (granulen, globuli of een druppelvloeistof op alcoholbasis) gemaakt van de gevonden frequenties, die u naast het dieet 2x daags tot u moet nemen. Na afloop krijgt u een korte laser (acupunctuur) behandeling ter ondersteuning van het te volgen dieet.

Na deze eerste behandeling komt u op de afgesproken termijn terug en meet de computer u weer door. Naast bovengenoemde behandeling test het apparaat nu ook hoeveel categorieën er gedesensibiliseerd kunnen worden. Op deze wijze behandelt u de (voedsel) overgevoeligheden. U krijgt wederom voedingsadviezen en ondersteunende homeopathische middelen mee. Het kan ook zijn dat u wordt geadviseerd orthomoleculaire middelen te gaan gebruiken om bijvoorbeeld uw spijsvertering op orde te helpen (enzymen) of uw darmflora te herstellen.

Bioresonantie behandeling voor de ziekte van Lyme

Besmetting met de Borrelia bacterie neemt epidemiologische vormen aan. Niet iedere tekenbeet veroorzaakt de ziekte van Lyme, maar volgens de laatste berichten is één op de vijf teken besmet. De ziekte van Lyme gaat gepaard met co- infecties (Bartonella Henselae, Ehrlichia Chaffensis, Anaplasma Phagocytophila, Bebesia Microti, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydea pneumoniae/ trachomatis, Rickettsia en Coxiella burnetti/ Q koorts). Het is een systemische ziekte die naast algemene klachten van vermoeidheid het zenuwstelsel, spieren en gewrichten, huid, maag-darmstelsel, urogenitale stelsel, hormoonstelsel, zintuigen, het hart en de psyche kunnen aantasten. De behandeling richt zich op het bestrijden van de bacterie en het versterken van het immuunsysteem. Bij het versterken van het immuunsysteem moet onder andere gedacht worden aan ontgifting, oplossen van allergieën en intoleranties, het bestrijden van co- infecties, optimaliseren van de spijsvertering en het aanvullen van tekorten aan vitamines en mineralen. 

Het apparaat heeft een opsporingsprogramma voor meer dan 300 soorten Lyme en co- infecties. Na het vaststellen kunnen ondersteunende homeopathische middelen worden gemaakt die u enkele weken moet innemen, daarnaast adviseert de computer u één of meerdere supplementen in te nemen ter bestrijding van de ziekte van Lyme die specifiek op uw situatie zijn uitgetest.

De Zuiderzeepraktijk is gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van Lyme en heeft de afgelopen jaren hierin veel bij- en nascholingen gevolgd.

0320-213668

van maandag t/m vrijdag
met voicemail

06-34642892

Zonder voicemail

CONTACT

De Zuiderzeepraktijk Lelystad

Langstraat 22
8245 GJ  Lelystad

Openingstijden

van tot
Ma 10:00 17.00
Di 12:00 17:00
Wo 10:00 17.00
Do 12:00 17.00
Vr 10:00 17:00