Birdy M. Vogelaar

De therapeut in acupunctuur en bioresonantie

Hallo, Ik ben Birdy

acupuncturist en bioresonant

Ik ben van huis uit A verpleegkundige en later werkzaam geweest in de psychiatrie, afdeling verslavingszorg. Toen ik begin 20 was studeerde ik aan de School voor klassieke homeopathie “Hippocrates” in Bloemendaal.

Eind negentiger jaren studeerde ik Mesologie® bij Robert Muts in Amsterdam waarna de Zuiderzeepraktijk in Lelystad werd opgestart.

Na een ingrijpend ongeval met blijvend lichamelijk letsel werd ik gedwongen mijn leven en daarmee de praktijk een andere wending te geven en besloot klassieke acupunctuur te studeren bij prof. Sofyan Rangkuti aan de Hwa To University. Aldaar studeerde ik excellent af op het onderwerp bipolaire stoornis. Ik deed de specialisatie laseracupunctuur bij prof. Schikora en volgde lessen van dr. Rita Klowersa in laseracupunctuur en auriculotherapie met gebruikmaking van de VAS methode. Omdat reizen mij wel in het bloed zit ging ik meerdere keren naar Beijing om mij verder te laten scholen in cosmetische acupunctuur, pijnbehandelingen en het voorkomen en behandelen van CVA/ hersenbloedingen met restverschijnselen. Bij mijn laatste bezoek aan China deed ik praktijkervaring op bij de pijnafdeling en de afdeling cosmetische acupunctuur waar ernstige acné wordt behandeld.

De laatste jaren heb ik mij meer toegelegd op het behandelen van psychische aandoeningen, de ziekte van Lyme en het opsporen en behandelen van allergieën en langdurige schimmelinfecties. Recent is daar aan toegevoegd het begeleiden van het dr Dale Bredesen leefstijlprogramma (om cognitieve achteruitgang bij patiënten met Alzheimer te voorkomen). Daarnaast behandel ik steeds meer mensen met Parkinsonisme.

In 2023 heb ik een opleiding gevolgd in iriscopie en medische Qigong. In 2024 doe ik weer verdere specialisatie in cosmetische acupunctuur. Ik wacht nog op de mogelijkheid om naar China af te kunnen reizen voor (nog) meer scholing in de neurologie. Zo blijft “mijn Qi stromen” en de praktijk in beweging. 

Door mijn jarenlange ervaring in de ziekenhuiswereld ben ik transparant naar huisartsen. Ik combineer reguliere met alternatieve geneeskunde en werk samen met het LCPL (Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium) voor schimmel-onderzoek (Candida Albicans) een osteopaat/ fysiotherapeut en een cognitief gedragskundige/ sociotherapeut.

Ik ben als docent verbonden geweest aan de Academie voor Mesologie en Hwa To University voor traditionele Chinese Geneeskunde, dit brengt met zich mee dat er soms ook stagiaires bij behandelingen aanwezig kunnen zijn. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit kenbaar maken via de e-mail en wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

 Nog vragen? Stel ze gerust, u krijgt altijd antwoord. Wie weet tot snel! 

0320-213668

van maandag t/m vrijdag
met voicemail

06-34642892

Zonder voicemail

CONTACT

De Zuiderzeepraktijk Lelystad

Langstraat 22
8245 GJ  Lelystad

Openingstijden

van tot
Ma 10:00 17.00
Di 12:00 17:00
Wo 10:00 17.00
Do 12:00 17.00
Vr 10:00 17:00