Laseracupunctuur

Laseracupunctuur

Light Amplification by Stimulated Emission Radiator (LASER) is een moderne vorm van acupunctuur waarbij geen naalden worden gebruikt maar met voor het oog zichtbaar rood licht van ongeveer 700 nm. Bij 700 nm is er een minimale absorptie in H2O van het weefsel en een maximale penetratie in de huid van 4,7 centimeter diepte. Bovendien heeft dit licht een laag thermaal effect, het warmt de huid dus niet in hoge mate op. Rood licht van 700 nm is hierdoor uitermate geschikt om mee te behandelen.

Laseracupunctuur (met gebruik van rood licht) kan worden ingezet bij het behandelen van osteoporose, reumatoïde arthritis, tendinitis, CTS en andere klachten van het bewegingsapparaat.

Blauw licht (405 nm) kan worden gebruikt voor het bestrijden van infecties (kaakontstekingen, huidinfecties) en bevorderen van de wondheling (diabetische voet, ulcus cruris).

De Medlouxx SULBI (sublingual blood irradiation) zorgt voor toename van de immuniteit doordat het de fagocytose van macrofagen stimuleert en immunoglobulinen (IgA, IgG en IgM) verhoogt. Hierdoor is deze methode een ondersteuning bij het ondergaan van chemotherapie of andere behandelingen om kanker te bestrijden. Systemische ziekten als chronische leveraandoeningen, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, auto- immuunziekten, allergieën en eczeem kunnen succesvol (ondersteunend) worden behandeld.

De Medlouxx (ENT) heeft een apart tinnitusprogramma (behandeling van oorsuizen), waarbij gebruik wordt gemaakt van het detecteren van de frequentie van het oorsuizen en externe akoestische stimulatie in combinatie met lasertherapie.

Medlouxx tclt LED therapie is toepasbaar bij neurodegeneratieve aandoeningen als deziekte van Parkinson, Alzheimer, ALS, epilepsie, en bij depressie, migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, rheumatoïde arthritis, bursitis, osteoarthritis van de duim en nekklachten. 

Ook hele jonge kinderen die we niet willen belasten met klassieke acupunctuur met naalden kunnen met de laser behandeld worden.

Daarnaast kunnen volwassenen met extreme angst voor naalden op deze eenvoudige wijze toch acupunctuurbehandelingen ondergaan.

In de praktijk wordt er gebruik gemaakt van een KOLINA laser met 10 lasernaalden met rood licht en een MEDLOUXX laser met gecombineerd rood en blauw licht + ENT tinnitusprogramma en SULBI. Er is eveneens een MEDLOUXX tclt LED apparaat in de praktijk aanwezig

Indicaties laseracupunctuur en tclt LED therapie

Osteoporose

Rood licht wordt compleet geabsorbeerd door botweefsel en stimuleert de osteoblasten, waardoor het botweefsel door mineraalvorming verhard. Het zorgt in geval van osteoporose voor botopbouw. Geadviseerd wordt gedurende drie keer per week 30 minuten de aangedane plek met de laser te behandelen. Na een half jaar ontstaat botopbouw. Daarna wordt een rustperiode van twee maanden ingelast.

Fractuurbehandeling/ behandeling van botbreuken

Rood licht van de laser zorgt ervoor dat callusvorming wordt bevorderd. (zie ook osteoporose). De behandelfrequentie na een fractuur is twee maal per week gedurende 30 minuten. Er zijn ongeveer 11 behandelingen nodig.

Reumatoïde artritis; tendinitis e.a. klachten van het bewegingsapparaat

Er zijn uitstekende resultaten geboekt bij het behandelen van tendinitis, reumatoïde artritis en botnecrose. De optimale behandelduur is 30 minuten, en aangeraden wordt 2 tot 3 keer per week te laten behandelen. De pijn kan verminderen of geheel verdwijnen zodat minder (pijn)medicatie nodig is, en de doorbloeding van het weefsel wordt gestimuleerd.

Behandelen van pijnklachten als CTS (Carpaal Tunnel Syndroom)

Vrij nieuw is het behandelen van pijnklachten van het carpaal tunnelsyndroom aan de polsen. Er wordt hierbij met een lage frequentie (2Hz- 100 Hz) gewerkt dat een pijnstillend effect heeft.

 

Neurodegeneratieve aandoeningen

De Medlouxx tclt LED kan door zijn werking op de neuronen van het zenuwstelsel de ziekte van Parkinson, ALS en Alzheimer beïnvloeden. (onderzoek van de universiteit in Berlijn- Duitsland)

Depressieve klachten, angststoornissen en epilepsie

Uit een onderzoek van het “Wellmann Center for Photomedicine and Harvard Medical School Boston” in de USA is gekomen dat mensen met angststoornissen succesvol met tclt LED therapie behandeld kunnen worden. 

Klinische studies wijzen uit dat depressieve aandoeningen positief beïnvloed kunnen worden met tclt LED therapie.

Dr. Wirz uit Basel (Zwitserland) heeft met deze methode succes bij het behandelen van patiënten met epilepsie. 

Migraine, hoofdpijn en clusterhoofdpijn en nekklachten. Tinnitus (oorsuizen)

Door schade aan de haarcellen in de cochlea ontstaat een neurologisch probleem, iedere Hz aan geluid maakt via het oor een connectie met het audiocentrum in de hersenen. Bij een beschadigde haarcel krijgt de corresponderende neuron geen signaal meer. De corresponderende neuronen links en rechts van de beschadigde haarcel beginnen qua intensiteit toe te nemen (compensatiemechanisme) en geeft oorsuizen/ tinnitus. De uitgeschakelde neuronen worden gestimuleerd door laserbehandeling in combinatie met luisteren naar muziek waar de frequentie van de tinnitus uit is verwijdert. Wekelijkse behandeling is noodzakelijk. 

40 % slagingskans, 50 % verbetering van klachten. (prof. D. Schikora universiteit Paderborn Duitsland).

Infecties

Voor het behandelen van huidinfecties en slecht genezende wonden (“diabetische voet”,ulcus cruris) als ook kaakontstekeingen, kan blauw licht aangewend worden. Blauw licht van 405 nM bevordert de wondheling doordat het infecties bestrijdt. 

Verlaagde immuniteit (verstoord bloedbeeld)

De Medlouxx SULBI (sublingual blood irradiation) is een combinatie van rood en blauw licht dat onder de tong wordt aangebracht. De behandeling werkt immuunverhogend waardoor het toepasbaar is bij mensen die behandelingen ter bestrijding van kanker ondergaan, zoals chemotherpie. Daarnaast is het werkzaam bij de ziekte van Lyme, vetstofwisselingsziekten, chronische leveraandoeningen, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, auto- immuunziekten, allergieën en eczeem. 

Specialisaties laseracupunctuur

  • Integration of Eastern and Western Medicine. (Hwa To International Symposium)

  • Tradition meets innovation: Laseracupuncture in theory and practice. (Hwa To International University)

  • East meets west (Medlouxx laser en tclt LED therapy- prof. Schikora)

  • East meets west (Medlouxx laser en tclt LED therapy met Tung acupunctuur- mr. H Verbanck)

0320-213668

van maandag t/m vrijdag
met voicemail

06-34642892

Zonder voicemail

CONTACT

De Zuiderzeepraktijk Lelystad

Langstraat 22
8245 GJ  Lelystad

Openingstijden

van tot
Ma 10:00 17.00
Di 12:00 17:00
Wo 10:00 17.00
Do 12:00 17.00
Vr 10:00 17:00