Auriculo/ ooracupunctuur

 Auriculo/ ooracupunctuur

De grondlegger van de (Franse) auriculotherapie is de arts Paul Nogier. Deze auriculotherapie gaat als volgt te werk. Na het afnemen van een korte anamnese wordt door middel van het opsporen van pijngevoelige drukpunten in het oor in combinatie met het voelen van de pols de behandeling uitgezet.

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de Chinese ooracupunctuur en invloeden van de Amerikaanse arts Michael Smith. Hij ontwikkelde het NADA protocol dat kan worden ingezet bij verslavingen en trauma’s. In Amerika werd in de nasleep van de 9/11 aanval op het WTC in New York en na de orkaan Katrina gebruik gemaakt van de NADA methode en dit resulteerde bij de slachtoffers in een verlichting van het trauma naast het afnemen van pijnklachten en verbeteren van de slaap. (Bursac, S. 2011)

Auriculotherapie kan gegeven worden met gebruik van acupunctuurnaaldjes, druknaaldjes of zaadjes die in het oor worden geplaatst.

De acupunctuurnaaldjes worden na enige tijd verwijderd, de druknaaldjes of zaadjes blijven enige dagen zitten. Wanneer er zaadjes in het oor geplaatst zijn, krijgt u instructie hoe u deze enkele malen per dag moet aandrukken. Het oor kan in deze periode gevoelig zijn tijdens het erop liggen in de nacht of tijdens het dragen van een helm. Tijdens het dragen van de zaadjes of naaldjes moet u voorzichtig zijn met douchen en haren wassen.

Na enkele dagen verwijdert u zelf de druknaaldjes en zaadjes. Afhankelijk van uw klachten moeten ze opnieuw worden geplaatst met een frequentie van één tot twee keer per week gedurende een aantal weken.

 

Specialisaties

  • Auriculo als ondersteuning van verslaving (Dianne Sommers)

Indicaties voor auriculo/ ooracupunctuur

In principe kunnen allerlei klachten door middel van deze vorm van acupunctuur worden behandeld, maar veelal wordt ooracupunctuur ook als ondersteuning van de totale lichaamsacupunctuur gebruikt. Ooracupunctuur raakte goed bekend als methode om te kunnen stoppen met roken en als ondersteuning bij het afvallen.

Klachten aan het bewegingsapparaat, blessures als een tenniselleboog en onderrugklachten zijn echter ook zeer geschikt voor deze methode, evenals verminderen van allergieën.

Bent u in behandeling voor het verwerken van een trauma, dan kan de NADA methode ondersteunend werken. 

Voor alle verslavingen (alcohol-, drugs-, rook- en eetverslaving) bestaan er ook speciale combinatieprogramma’s van klassieke acupunctuur met ooracupunctuur tegen gereduceerd tarief. Deze programma’s worden aanbevolen bij verslavingen waarbij al één of meerdere terugvallen hebben plaatsgevonden.     

Specialisaties laseracupunctuur

  • Integration of Eastern and Western Medicine. (Hwa To International Symposium)

  • Tradition meets innovation: Laseracupuncture in theory and practice. (Hwa To International University)

  • East meets west (Medlouxx laser en tclt LED therapy- prof. Schikora)

  • East meets west (Medlouxx laser en tclt LED therapy met Tung acupunctuur- mr. H Verbanck)

0320-213668

van maandag t/m vrijdag
met voicemail

06-34642892

Zonder voicemail

CONTACT

De Zuiderzeepraktijk Lelystad

Langstraat 22
8245 GJ  Lelystad

Openingstijden

van tot
Ma 10:00 17.00
Di 12:00 17:00
Wo 10:00 17.00
Do 12:00 17.00
Vr 10:00 17:00